НАШИТЕ ЦЕННОСТИ И ГРИЖИ


НИЕ ВЯРВАМЕ, ЧЕ ...
Всеки един човек не трябва да живее в болки.
Всеки един човек не трябва да живее в страх.
Всеки един човек не трябва да си отиде сам.
Всеки един човек заслужава да бъде партньор в грижата за него, а не само пациент.
Всеки един човек трябва да бъде третиран с уважение и да се зачита неговото достойнство.


НАШИТЕ ЦЕЛИ

Да помагаме на болните по всички възможни начини, да облекчим страданията им и спомогнем за повишаване качеството на живот на всяка една възраст, да осигурим комфорт и подкрепа на пациентите и техните близки...

Да покажем силата и смисъла на това - да правиш добро...

Да възпитаваме обществото в дух на толерантност и съпричастие към проблемите на болните и възрастните хора, както и да развиваме чувство за благотворителност - в най-добрия му смисъл...

Ние създаваме "учеща" се организация - за нас, за екипа ни, за нашите пациенти и техните семейства и за обществото ни, с помощта на което ще вървим напред.

Посрещаме Ви с Добре дошли на нашия уебсайт и се надяваме, че чрез него ще научите повече за хосписа, за хората, които работят и грижите, които се полагат.

УВАЖЕНИЕ
Ние уважаваме уникалността на променящите се нужди и лични желания на всеки човек, който пребивава при нас, както и на членовете на техните семейства. Това засяга всички области: лична хигиена, грижа за здравето, диета, отдих, религия и др.

ЗАЩИТА
Ние насърчаваме всеки пребиваващ да организира личния си живот по начин, по който предпочита и да има своето лично пространство дори в собствените си стаи, в общите части, когато разговаря по телефона или има посещение от приятели или семейството. Всички медицински и други лични документи са поверителни. Посетители, които желаят да се информират за пребиваващите трябва да знаят, че не може да се предоставя информация на тези, на които не е разрешено да я получат.


СИГУРНОСТ
Много от хората, които пребивават при нас, са изправени пред висок риск от падане, имат зрителни увреждания, ограничена подвижност и влошаване на кратковременната памет. С голяма загриженост персонала е винаги сред болните, стараейки се да им бъде в помощ така, че те да бъдат в безопастност. При всички потенциални нужди ние имаме достатъчно резерви на разположение за допълване на дежурните служители. По рампата, в коридорите и сервизните помещения са монтирани допълнителни съоръжения, които да допринесат за безопасността.

НЕЗАВИСИМОСТ
Ние препоръчваме независимостта и самостоятелността в най-голяма степен. Дали става въпрос за сресване на косата, обличане на дреха или друго, ако пациента може сам да го направи, той е винаги насърчаван дори това да отнеме много дълго време. Персонала винаги обаче балансира независимостта с изискванията за безопасност.

На всички, които са ни помогнали по един или друг начин до сега - горещо благодарим!

уважение