ПРИЕМ

ПРИЕМ НА ПАЦИЕНТИ
Приемането на болни при нас може да бъде след насочване от лекар или по желание на болния или неговите близки.

Приемаме пациенти:

1. за възстановяване след операция - хирургична, ортопедична и др.болнично лечение;
2. пострадали от инсулт;
3. хронични заболявания;
4. ракови заболявания;
5. инвалиди и хора с инвалидизиращи заболявания;
6. пациенти, нуждаещи се от грижа - хранене, лична хигиена и др.;
7. възрастни хора;
8. самотни хора;
9. тежко болни, които са в края на жизнения си път.


Не се приемат пациенти с психични заболявания и дементно болни, които могат да бъдат опасни за другите пациенти и които неконтролируемо нарушават спокойствието в сградата.


ПРИ ПРИЕМАНЕТО КОГА И КЪДЕ ДА ПРИСТИГНЕМ?
В деня на приемането, в предварително определеното време, моля заповядайте в хосписа, като паркирате пред сградата и уведомите персонала за Вашето пристигане.


КАКВО ДА НОСИМ?
При примането да се носят подходящи дрехи за през деня и през нощта, бельо, чехли - за баня и разходка, тоалетни принадлежности за лични нужди.

Хубаво е да се донесе и нещо, с което да се занимава - книга, списание, куки и прежда за плетене, лист, химикал и плик за писма, снимки.

Дрехите, очила, бастуни и др. подобни трябва да бъдат маркирани от близките с имената на пациента. Ако болният носи със себе си контактни лещи, очила, зъбни протези, слухов апарат - пригответе и носете подходящ контейнер, в който да се съхраняват в шкафчето или поставката до леглото. Тези неща биха могли лесно да се загубят, ако се сложат на неподходящо място или ако са увити в салфетка или сложени в пластмасова чаша. Хосписът не е отговорен за грижата, съхранението или възстановяването им.

Допуска се да бъдат донесени вещи или предмети, с които болният е свикнал или които ще му създадат по-голям комфорт напр. стол, кресло, шкаф и др. При желание, може да му бъде донесено и друго - лично обзавеждане.
доверие