ЗАНИМАНИЯ


БИНГО, ШАХ, ТАБЛА, КАРТИ, МУЗИКА, ТАНЦИ, ПЕЕНЕ, РИСУВАНЕ, ЗАНИМАТЕЛНИ ИГРИ, РАЗКАЗВАНЕ НА ИСТОРИИ ............
Ако състоянието позволява всеки, който е при нас може да им се наслади!


Всеки има право на социална среда и физическа активност. Голяма част от хората в напреднала възраст или с инвалидизиращи заболявания често изпадат в изолация, сънливост, бездействие, дори в дългосрочни депресии. Те имат нужда от психически и физически стимулираща среда , където с нетърпение да очакват следващия ден. Има изразена връзка между умствената и физическата активност и здравето като цяло. Нашите пациенти не спят прекомерно и не стоят пред телевизора с часове. Ние балансираме спокойствие и тиха почивка с различни дейности по интереси в една подкрепяща и безопасна среда с постоянен надзор. Терапевтичното влияние на тази комбинация - социална, психическа и физическа активност, не трябва да бъде подценявано. Тези дейности, съчетани с добро хранене и редовно наблюдение на здравословното състояние и медицинските грижи помагат на болния или възрастен човек да се ползва от повече ДОБРИ дни. Нашата цел е да подобрим качеството на живот, въпреки състоянието.

Събирането на информация за личните предпочитания и характеровите особености започва още преди приемането на болния при нас. Ние се стремим да се ориентираме възможно най-бързо за предпочитанията към определен вид дейност или кои да се избягват. Ако той или тя все още се радва на любимото си хоби - ние ще ги насърчим да продължат с това. Ние даваме избор на хората, доколкото е възможно, тъй като техните способности и интереси са различни. "Вие не искате да отидете на музикална програма? Какво ще кажете за една игра на карти или табла с Тодор? Той се нуждае от партньор..."

Всички дейности са проектирани и контролирани от нашия персонал, който вече е с дългогодишен опит в работата с възрастни и болни хора.

профилактика